Vast 020 nummer op je mobiel: zo zit dat

Lokale geografische nummers zijn nummers gekoppeld aan geografische gebiedscodes die worden gebruikt door organisaties die lokaal aanwezig zijn of willen zijn en klanten willen bereiken in een specifiek gebied, stad of gemeente. Ontdek waarom jouw bedrijf lokale geografische nummers nodig heeft om zijn uitbreidingsplannen naar meer gebieden, steden en gemeenten in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.

Geografische nummers

De geografische aard van deze nummers maakt ze een uitstekende keuze voor bedrijven die klanten in een specifiek gebied, stad of dorp bedienen. Ze zijn ook favoriet bij bedrijven die meer klanten willen werven in een stad of dorp waar ze niet fysiek aanwezig zijn. Ze presenteren je bedrijf als een bedrijf met een sterke lokale aanwezigheid dat klaar staat, bereid en in staat is om klanten in de omgeving te bedienen.

Het vestigen van een lokale aanwezigheid met een lokaal geografisch nummer zoals een 020 nummer lag vroeger alleen binnen het bereik van grotere bedrijven met toegang tot aanzienlijke middelen om nieuwe kantoren te vestigen in de steden waar ze willen uitbreiden. Nu met de VoIP-technologie zijn lokale geografische nummers betaalbaar en toegankelijk voor bedrijven van elke omvang. Dit is een geweldige kans voor het MKB om te concurreren met grotere bedrijven in steden en dorpen in heel Nederland door gebruik te maken van de VoIP-technologie die zij gebruiken.

Lage of geen gesprekskosten voor je klanten en potentiële klanten

Klanten en potentiële klanten willen je bedrijf kunnen bellen zonder zich zorgen te maken over hoge gesprekskosten of kosten. Gesprekken naar op VoIP gebaseerde geografische nummers worden tegen hetzelfde tarief gevoerd als gesprekken naar vaste nummers en vallen bijna altijd onder de inclusieve minuten die worden aangeboden als onderdeel van vaste en mobiele telefoonpakketten. Dit betekent dat de meeste van je klanten en potentiële klanten je bedrijf gratis kunnen bellen zonder extra gesprekskosten of -kosten, waardoor een potentieel belangrijke barrière wordt weggenomen voor het doen van een belangrijke aanvraag die zou kunnen leiden tot een waardevolle verkoop voor je bedrijf.

Als je bedrijf momenteel een 0800-nummer gebruikt om potentiële klanten te bereiken, loop je het risico dat hard bevochten potentiële klanten worden afgeschrikt door het vooruitzicht van gesprekskosten of -kosten. Niet alle aanbieders van mobiele telefonie nemen 0800-nummers op in hun inclusieve minutenpakketten. Waarom zou je niet kiezen voor een lokaal geografisch nummer dat gegarandeerd is opgenomen in de inclusieve minutenpakketten van alle providers van mobiele telefonie? Je bedrijf kan dan telefonische vragen krijgen van klanten die op hun mobiel zitten en klaar zijn om contact op te nemen met een bedrijf en een aankoop te doen.

Tip: 020 nummer aanvragen

Kom tegemoet aan de voorkeur van klanten om bij lokale bedrijven te kopen

De meerderheid van de mensen belt het liefst een bedrijf dat bij hen in de buurt is, waarbij 77% van de mensen aangeeft een sterke voorkeur te hebben voor bedrijven met een lokaal nummer. Deze sterke voorkeur betekent vaak dat bedrijven zonder lokaal geografisch nummer waardevolle aanvragen mislopen omdat ze een niet-lokaal telefoonnummer hebben. Als je bedrijf momenteel afhankelijk is van een niet-geografisch 0800-nummer om lokale zaken in een stad veilig te stellen, is het nog nooit zo’n goed moment geweest om tegemoet te komen aan de voorkeur van klanten en cliënten om bij een lokaal bedrijf te kopen.

Houd je bedrijf niet tegen en loop geen waardevolle lokale bedrijven mis omdat je niet het juiste geografische nummer hebt voor je gelokaliseerde marketing en reclame. 80% van de producten en diensten die we kopen zijn binnen een straal van 10 KM van waar we wonen en werken. Adverteren met het juiste geografische nummer is een zeer betaalbare en toegankelijke manier om in contact te komen met lokale doelmarkten voor bedrijven van elke omvang.

Bellen en gebeld worden met een geografisch nummer

Bellen en gebeld worden via een geografisch nummer klinkt als een eenvoudige functie die je mag verwachten als je een geografisch nummer voor je bedrijf koopt. Het zal je misschien verbazen dat een aanzienlijk aantal aanbieders van zakelijke telefoonnummers niet de functionaliteit bieden om uitgaande gesprekken te voeren met je nummer. Stel je voor dat je moeite doet om met een geografisch nummer de indruk te wekken dat je bedrijf lokaal aanwezig is, om vervolgens bij de laatste horde te vallen en potentiële klanten teleur te stellen als je ze belt met het verkeerde geografische netnummer of zelfs met een mobiel nummer. Dit ondermijnt het professionele imago dat je hebt nagestreefd, alleen om een heel klein bedrag te besparen op je maandelijkse telefoonabonnementen.

Bekijk ook