Wat zijn de populairste bezienswaardigheden van Amsterdam?

Bij een dagje Amsterdam mag een bezoekje aan het Museumplein natuurlijk niet ontbreken. Aan dit plein zitten onder meer het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Gogh Museum gevestigd. Daarnaast moet je absoluut ook een bezoek brengen aan het Anne Frank Huis. Ben jij niet zo van de musea? Dan is Madame Tussauds of The Amsterdam Dungeon een aanrader. Daarnaast kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Wallen of het Seksmuseum. Kom je puur om te winkelen? Dan moet je zeker weten een kijkje nemen in de P.C. Hooftstraat en de Kalverstraat. Een bezoek aan de Albert Cuypmarkt is overigens ook een aanrader.

Hoe kun je goedkoop overnachten in Amsterdam?

Amsterdam is een dure stad. Je betaalt voor vrijwel alles de hoofdprijs, dus ook voor overnachtingen. Wil jij goedkoop overnachten in Amsterdam? Dan is het verstandig om goed te zoeken. Goedkoop overnachten in het centrum wordt lastig, maar iets buiten het centrum zijn wel degelijk goedkope overnachtingsplaatsen. Vind je dit toch nog wat te duur? Kijk dan eens naar de overnachtingsmogelijkheden in de omliggende plaatsten. Hier betaal je vaak een stuk minder en met het openbaar vervoer ben je vaak snel in het centrum van Amsterdam.

Wat zijn de beste manieren om Amsterdam te verkennen?

De meeste toeristen verplaatsen zich te voet door Amsterdam. Dit gaat echter vrij langzaam, waardoor je lang niet alles kunt zien tijdens een bezoekje van slechts één dag. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien? Huur dan een fiets. Er zijn tal van fietsverhuurpunten door de stad. Grote voordeel van de fiets is dat jij je een stuk sneller kunt verplaatsen en automatisch dus meer van Amsterdam kunt zien. Heb jij geen zin om je in te spannen? Dan is een rondvaart in Amsterdam echt iets voor jou. Op deze manier kom je ook langs tal van bezienswaardigheden en dat zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.

Waar huur je een fiets in Amsterdam?

Een fiets huren in Amsterdam is een fluitje van een cent. Er zijn namelijk talloze fietsverhuurders aanwezig. Laat je niet direct overhalen, maar vraag altijd eerst naar de prijs. De prijs voor fietsverhuur in Amsterdam kan namelijk behoorlijk verschillen. Voordat je een dagje weg gaat naar Amsterdam, is het verstandig thuis alvast wat huiswerk te doen. Zo kun je alvast kijken naar de prijzen en betaal je nooit te veel voor het huren van een fiets.

Hoe ga je goedkoop cultuursnuiven in Amsterdam?

Een dagje weg naar Amsterdam is vaak behoorlijk prijzig. Wil jij veel musea bezoeken maar niet te veel betalen? Schaf dan een I Amsterdam Card aan. Met deze kaart krijg je niet alleen gratis toegang tot een groot aantal musea in de stad, maar je kunt ook nog eens gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Op deze manier kun jij je dus goedkoop verplaatsen van het ene naar het andere museum. Wil jij alleen een aantal musea bezoeken en reis je niet met het openbaar vervoer maar met de fiets? Dan is de Museumkaart voor jou voldoende.

en_USEnglish
en_USEnglish