Doordat Amsterdam een grote stad is, kun je niet alle bezienswaardigheden in één dag bezoeken. Zeker wanneer je ook nog tijd wilt hebben om lekker te winkelen, is dit niet te doen. In dat geval mag je wel meerdere dagen uittreken voor een bezoek aan Amsterdam. Wil jij langer dan een dagje weg naar Amsterdam? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te blijven overnachten in Amsterdam of omgeving. Volgens inwoners van Amsterdam is dit zeker de moeite waard, omdat je op deze manier meer tijd hebt om de stad goed te leren kennen. Maar wat zijn de tips van Amsterdammers om een goedkoop weekend weg te gaan naar Amsterdam? 

Hotels in Amsterdam

Wil jij overnachten in de hoofdstad van Nederland? Dan kost het je waarschijnlijk maar weinig moeite om een hotel te vinden. Er zijn namelijk talloze hotels in Amsterdam. Voor veel mensen is een overnachting in het centrum echter onbetaalbaar. Volgens Amsterdammers zijn er echter ook voldoende mogelijkheden om goedkoop te overnachten in Amsterdam. Kies bijvoorbeeld niet voor een hotel in de binnenstad, maar kijk ook eens wat verder buiten Amsterdam. Wanneer je nog goedkoper wilt overnachten, is het ook een optie om buiten Amsterdam een hotel te boeken.

Schaf een I Amsterdam Card aan

Wanneer jij musea en andere attracties wilt bezoeken in Amsterdam, kost dit je vaak veel geld. Met behulp van de I Amsterdam Card is dit echter verleden tijd. Inwoners van Amsterdam raden iedere toerist aan om een dergelijke kaart aan te schaffen. Dit scheelt namelijk behoorlijk in de kosten. Met een I Amsterdam Card krijg je niet alleen korting op de entree van musea en attracties, maar kun je ook nog eens gratis reizen met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er ook nog tal van andere leuke aanbiedingen en korting om je verblijf in Amsterdam een stuk goedkoper te maken.

Geld besparen tijdens bezoek aan Amsterdam

In Amsterdam liggen de prijzen voor het eten en drinken op terrassen en in kroegen of cafés een stuk hoger dan elders in het land. Wanneer jij niet te veel uit wilt geven aan eten en drinken, is het verstandig om van tevoren de nodige research te doen. Kijk op het internet waar je bijvoorbeeld goedkoop kunt eten in Amsterdam. Heb je dit niet gedaan maar beschik je wel over een I Amsterdam Card? Kijk dan of je met behulp van deze kaart ergens korting kunt krijgen op het eten en drinken in de stad.

Stedentrip Berlijn per trein

Wil jij tijdens jouw eerstvolgende stedentrip Berlijn bezoeken? Een goede keuze! In de hoofdstad van Duitsland is namelijk van alles te zien en te doen. Jij gaat je hier dus zeker niet vervelen. Er is echter één ding waar veel mensen tegenaan hikken: hoe kun je het beste naar Berlijn reizen? Dit kan natuurlijk per vliegtuig, maar dit is vaak duur. Je kunt ook per bus naar Berlijn, maar dan ben je behoorlijk lang onderweg. Wil jij een goedkope optie en toch snel in de Duitse stad staan? Maak dan een Stedentrip Berlijn trein.

Bezienswaardigheden in New York vs. Amsterdam

Kom jij geregeld in Amsterdam? Dan ken jij deze stad ongetwijfeld als jouw broekzak. Wil je weleens een grotere stad bezoeken? Kies dan voor New York. In de grootste stad van de Verenigde Staten is namelijk enorm veel te zien en te doen. Zo vallen de bezienswaardigheden in Amsterdam in het niet met de bezienswaardigheden New York.  En daarnaast kun je in de Amerikaanse stad nog veel meer dingen doen die je in Amsterdam niet kunt doen. Een bezoekje aan New York is dus zeker de moeite waard!

en_USEnglish
en_USEnglish