Wil jij een dagje ouderwets cultuursnuiven? Ga dan eens een dagje weg naar Amsterdam. Hier is zo veel te doen dat jij je prima een hele dag kunt vermaken in deze stad. Er zijn talloze bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, je kunt een kijkje nemen in diverse musea en daarnaast zijn er heel veel winkels. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagd dagje weg. Ben jij al regelmatig een dagje weg geweest naar Amsterdam en wil je eens iets anders doen in de hoofdstad van Nederland? Dan heb je vast wat aan de onderstaande tips van rasechte Amsterdammers.

Huur een fiets

De meeste mensen die al regelmatig een bezoek hebben gebracht aan Amsterdam, weten wel hoe de binnenstad eruit ziet. Ben jij echter ook al eens iets buiten het centrum van Amsterdam geweest? Wanneer dit niet het geval is, doe je er goed aan een fiets te huren. Op deze manier kun je ook alle uithoeken van de stad ontdekken. Een fiets huren in Amsterdam is niet bepaald lastig. In bijna iedere straat vind je wel een fietsverhuurder. Het is aan te raden van tevoren enige research te doen. Hierdoor voorkom je namelijk dat de prijs voor fietsverhuur in Amsterdam te hoog uitvalt.

Maak een dinnercruise

Amsterdam staat bekend om haar grachten. Het is leuk om eens een wandeling te maken langs deze grachten, maar je kunt ook voor een rondvaart in Amsterdam kiezen. Op deze manier krijg je ook veel van de stad te zien. Wil jij een romantisch uitje beleven met je partner? Dan is een dinnercruise in Amsterdam precies wat jij zoekt. Je vaart hierbij met een boot door de grachten van Amsterdam en kunt onderweg genieten van een heerlijk diner. Een leuke en romantische manier om kennis te maken met de grachtengordel van Amsterdam.

Blijf overnachten

Vind je het niet de moeite waard om maar één dagje in Amsterdam te blijven? Dan kun je natuurlijk ook overnachten in één van de hotels in Amsterdam. Je hoeft niet veel moeite te doen om een hotel te vinden, want er zijn er genoeg. Nadeel is echter dat een hotel in deze stad vaak veel geld kost. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook heel veel mogelijkheden om goedkoop te overnachten in Amsterdam. Zoek ruim van tevoren op het internet naar een aantal hotels in Amsterdam en vergelijk de prijs met elkaar. Zo vind je vast en zeker een hotel om goedkoop te overnachten in de hoofdstad van Nederland.

en_USEnglish
en_USEnglish