Inwoners van Amsterdam staan in Nederland beter bekend als Amsterdammers. Amsterdammers hebben doorgaans een grote voorliefde voor hun eigen stad. Alles wat in Amsterdam te vinden is, is volgens hen prachtig en geweldig. Daarbuiten vinden ze het echter maar niks. De meeste Amsterdammers bivakkeren dan ook niet graag één of meerdere dagen buiten hun eigen stad. Maar wat maakt Amsterdam nou eigenlijk zo geweldig volgens de rasechte Amsterdammers? Dat lees je in onderstaande tekst.

Altijd iets te doen

Amsterdam is een bruisende stad. Er gaat geen dag voorbij of er is wel iets te doen in de hoofdstad van Nederland. Zo worden er regelmatig grote evenementen georganiseerd in Amsterdam. Daarnaast zijn er in deze stad bijzonder veel gezellig kroegjes en eettentjes te vinden, waardoor er een gezellige sfeer heerst. Niet zo gek dus dat Amsterdammers verknocht zijn aan hun eigen stad. Ze hebben hier namelijk alles, dus waarom zouden ze het elders zoeken? In het centrum van Amsterdam vind je tegenwoordig nog maar weinig rasechte Amsterdammers meer. Zij wonen vandaag de dag meestal in de volksbuurten die net iets buiten de stad liggen. Hier komen de toeristen nog niet vaak, waardoor het voor een rasechte Amsterdammer prettig wonen is.

Bezienswaardigheden

Een rasechte Amsterdammer heeft het vaak niet zo op het grote aantal toeristen dat naar de stad komt. Dit is echter niet te voorkomen. Daarnaast vormen de toeristen natuurlijk een belangrijke inkomstenbron voor de hoofdstad van Nederland. Zo gaan veel toeristen een dagje winkelen in Amsterdam. Tevens wordt de stad veelvuldig bezocht vanwege haar grote aantal bezienswaardigheden. Sommige rasechte Amsterdammers verdienen hun brood door te werken bij deze toeristische trekpleisters. Zij zijn inmiddels behoorlijk gewend aan de hordes toeristen die naar de stad trekken. Daarnaast zijn er genoeg Amsterdammers die hun slaatje proberen te slaan uit het toerisme en dat is natuurlijk ook logisch.

I Amsterdam Card vs. Museumkaart

In Amsterdam zijn tal van verschillende musea te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Anne Frank-huis, het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum. Wanneer jij een kunstliefhebber bent, wil je ze mogelijk allemaal bezoeken. Dit kan echter een duur geintje worden, aangezien de entree behoorlijk hoog ligt. Inwoners van Amsterdam adviseren toeristen dan ook een speciale kaart aan te schaffen, zodat zij met korting naar musea kunnen. Veel mensen kiezen in dat geval voor de Museumkaart, maar Amsterdammers adviseren een I Amsterdam Card aan te schaffen. Waarom? Omdat je met een Museumkaart alleen toegang hebt tot musea. Met een I Amsterdam Card kun je gratis met het openbaar vervoer, krijg je gratis entree tot musea en attracties en Amsterdam en ontvang je vele aanbiedingen en korting. De ‘wedstrijd’ I Amsterdam Card vs. Museumkaart heeft voor veel Amsterdammers dus een duidelijke winnaar.

 

Lees je goed in

Wil jij voorkomen dat je verdwaald in Amsterdam? Of dat je een groot deel van de bezienswaardigheden in deze stad mist? Lees je dan van tevoren goed in over deze stad. Dit kun je bijvoorbeeld doen via amsterdamdiary.nl. Hier vind je namelijk alle bezienswaardigheden, attracties, musea, tours en overige dingen in Amsterdam onder één dak. Door een bezoekje te brengen aan deze website, bespaar je dus heel wat tijd. Wil jij een tour maken door Amsterdam? Kijk dan van tevoren alvast naar een voordelig Amsterdam tourpakket. Ter plekke afsluiten is vaak duur. Wanneer je dit van tevoren al boekt, krijg je vaak behoorlijk wat korting.

Wat moet je echt bezoeken als je naar Amsterdam komt?

Amsterdam is een bijzonder grote stad waar veel te zien en te doen is. Toeristen weten dan ook lang niet altijd wat wel en niet de moeite waard is om te bezoeken. Inwoners van Amsterdam adviseren toeristen in ieder geval een bezoek te brengen aan museum Madame Tussauds. Dit is een museum waar je wassen beelden vindt van bekende sterren. Ze lijken net echt. Ben jij in Amsterdam en zoek je tickets voor dit museum? Kijk dan eens op internet voor een kortingscode. De kaarten aan de deur zijn vaak duur, maar op het internet zijn regelmatig kaarten met korting te koop.

en_USEnglish
en_USEnglish